IV Trobada d’alumnes de llatí de 4t d’ESO

28 de març (ANTE DIEM QUINTUM KALENDAS APRILES)

La Via romana del Capsacosta és una autèntica obra d’enginyeria d’importància monumental i un testimoni excepcional d'un període històric de gran transcendència per al nostre país.

En diversos trams presenta un excel·lent bon estat de conservació. Aquesta calçada era denominada Via Annia i era un ramal de la Via Augusta. Des de Figueres entrava cap a la zona de muntanya, i després de travessar la plana de Bianya s'enfilava pel Capsacosta i seguia cap al coll d'Ares, per tornar a enllaçar després, ja dins la Gàl·lia, amb l'esmetada via principal.

Els murs, guarda rodes i tota la resta d’altres elements de la Via romana del Capsacosta posen de manifest l'extraordinari treball de construcció realitzat uns dos mil anys enrere. Un dels camins d'itinerància ressegueix la Via romana del Capsacosta, des de Sant Pau de Segúries (Ripollès) fins al pas dels Traginers (Vall de Bianya).

Fotos guanyadores

Ja tenim aquí les fotos guanyadores !!! Estem molts contents per l' alta participació d'alumnat que ha penjat les fotos al blog i això encara ens ha fet més difícil escollir les fotos guanyadores, però després de molt deliberar-hi hem decidit que les millors són les següents.

En 1r lloc:
De l'institut de Celrà


En 2n lloc:

De l'institut de Tona

I en 3r lloc:

                                                                De l'institut de Torroella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada